Tiden går…

Oj, oj, oj vad tiden går… Är ju typ en och en halv månad sen jag skrev något här. Har haft fullt upp med jul och ledigheter och allt sånt. Men julen var bra och firades med nära och kära. Det var Barn med respektive, Barnbarn, Föräldrarna, SysterYster och ett par av barnens Kusiner. Så mysigt!

Vi umgicks, fikade, tittade på Kalle Ankas Jul, åt julbord, Tomten kom på besök och det spelades spel. Att spela spel har blivit något av en tradition hos oss. Det är nästan alltid någon som har ett nytt spel med sig varje jul. Om inte har alltid något med ett spel ändå. Med andra ord en bra jul.

Nyåret blev inte riktigt som jag tänkt mig men blev bra ändå. Min Väninna blev sjuk så jag fick i all hast handla lite gott till mig själv till Nyåret. Lyckades då spärra mitt kort men det löste sig. Tack för Swish! Jag tillbringade Nyårsafton själv i hemmets lugna vrå eftersom Väninnan, som sagts, blev sjuk. Men det gick bra. Lugnt och skönt att bara sufsa runt i mjukiskläder och njuta.

Mycket bio har det blivit under dessa två veckor jag varit ledig. Två filmer såg jag ihop med Väninnan, en film på juldagen och en film ett par dagar efter det. Och så såg jag en film ihop med Dottern och Svärdottern i Trettonhelgen.

Tre olika genres och alla tre filmerna så värda att se. I mitt tycke i alla fall.

Men nu är ledigheten slut och jag har kommit igång att jobba igen. Samma uppdrag men på ny plats och utan mina kollegor som jag teamat med i nästan ett år. Vi har nämligen blivit utplacerade på våra olika förskolor istället för att utgå från en och samma plats. Såå tråkigt att inte ha kollegorna att bolla tankar med, få inspiration och lära av. Men samtidigt är det skönt att slippa fara runt utan man är på plats direkt på morgonen. Och vi träffas ändå nån gång i veckan.

På mitt ‘nya’ ställe har jag blivit väl mottagen och jag har boat in mig och gjort iordning en arbetsplats där jag kan sitta då jag inte är ute i arbetslagen och barngrupperna och handleder. Och det känns ändå bra. Fast jag saknar mina IKT-kollegor.

Denna helgen tillbringas hos mina kära Föräldrar på landet. Var längesen jag var och sov över här. Men nu blev det äntligen av. Känns bra att spendera tid tillsammans med dom. Vi äter lite gott, eldar i kaminen, kollar på tv och småpratar. Pappa skrotar runt och pysslar med sitt och Mamma lägger passians på datorn eller småplockar med sitt. Så mysigt.

Jag njuter verkligen av lugnet och miljön här ute. Har inte bestämt om jag åker hem ikväll eller imorgon söndag. Beror på vad som händer under dagen.

Men nu är det dags för mig att sluta skrota runt i pyjamas utan jag ska klä på mig och se om jag kan hjälpa till med något.

Ha de’

Lämna en kommentar