Tulpaner.

on

Jag älskar tulpaner. Det där krispiga lite gnisslande ljudet. Färgerna. Formerna. För det finns ju såå många olika.

Så idag på Tulpanens dag köpte jag hem fina färska, fräscha tulpaner i ljuvliga färger.

Skulle vilja ha fräscha tulpaner i vasen varje dag och njuta av. Nu när det nästan är som mörkast ute ger det lite hopp om att sol och vår är i antågande.

Meeen som vanligt när jag nyligen slängt ut julen här hemma så vill jag ha nya fräscha krukväxter också. Så några sådana fick det bli. Det var inga stora växter, tvärtom var de ganska små. Har inte så mycket plats kvar på mina fönsterbrädor så…

Ett par små suckulenter och en monsteravariant blev det. Jaa, jag vet att monsteror kan bli gigantiska. Men just nu är den så liten och söt. Det andra får vi lösa efterhand. Jag har redan en som håller på att växa ur sin plats på fönsterbrädan där den står.

Men det får också bli ett senare bekymmer. Den verkar trivas så bra där i fönstret. Och ny större kruka fick den härom veckan så snart får den nog inte plats.

Men det är ju så härligt med gröna växter. Speciellt så här strax efter jul när man villa ha in lite friskt och fräscht inför våren. Så imorgon efter jobbet blir det lite omplantering av de nya växterna för krukorna var lite i minsta laget. Och lite ny fräsch jord skadar ju inte heller. Så på återseende.

Ha de’

Lämna en kommentar