Regnig dag och lite allmänt slö!

on

Ja, så blev det en sån där regnig dag…igen… Det som tydligen kallas för ‘en svensk sommar’. Men men det är bara att se glad ut och njuta av att man är ledig. Har haft semester i en vecka nu och vädret har varit minst sagt omväxlande. Ena dagen strålande sol och hyfsat varmt, nästa regn och rena hösten. I alla fall började jag röja lite i min lägenhet. Städat av köket ordentligt och skurat badrummet från golv till tak. Har även haft en tvättdag så nu är det bara att fylla tvättkorgen igen.

De två senaste dagarna har jag och Vännen ena dagen och bara jag den andra, försökt hitta svamp (läs kantareller) med väldigt dåligt resultat. Flera timmars letande resulterade i… ingenting. Jo, jag hittade på min runda några praktfulla Karl-Johan- svampar. Tyvärr visade de sig vara helt snigel/maskätna. Plus att jag idag, hitintills, har plockat tolv fästingar på mig. Yeei vad roligt…not! Men jag fick i alla fall en härlig tur i skogen och jag träffade på trollen. Fast de var inte speciellt sugna på att tala om vart svampen fanns. 

Hittade dessa ljuvliga små troll på en stenmur mitt ute i skogen. Undrar vem som gjort sig ‘besvär’ att tillverka och placera dom där💖

Ikväll var det meningen att jag, Vännen och ett annat par (Sonens svärmor med pojkvän) skulle gå till något som kallas Terassen och lyssna på The Boppers. Fri entré skulle det vara och det gör ju inget. Men som det ser ut just nu så tänker jag hoppa det. Regnet öser ner, på tvären, och det blåser snorkallt. Och så mycket vill jag inte se dom så jag tänker stå ute och frysa och bli dyngsur, även om det är gratis. Så nu ligger jag på min säng, spanar på mina fina pelargoner (bl.a. Mårbacka) som står i fönstret medans regnet smattrar mot rutan och funderar på om jag ska försjunka in i en bok och försvinna lite från omvärlden. Och förtränga att jag faktiskt ska gå in och jobba tre dagar (måndag t.o.m onsdag) nästa vecka. 

Bara att hoppas dessa tre dagar går fort och att det är hyfsat lugnt på jobbet. Sen återstår det ju trots allt lite drygt tre och en halv veckas semester till. Då kan vi ju hoppas på bättre väder. 

Men nu har jag nog bestämt mig att nu får det allt bli den där boken för min del. Ska meddela Vännen detta, attt vill han se Boppers så får det bli utan mig.

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s