Ensam igen…

Standard

Sitter här ensam igen… Mannen på hockey, dottern jobbar och sonen spelar Xbox hos kompisen. Så idag blev det middag i ensamhet. Stekt fläsk med löksås och kokt potatis… mums… och skönt att vara ensam. Vet att en del inte tycker om att vara själva men jag njuter. Jag har det så intensivt runt om kring mig i vanliga fall, både på jobbet och hemma så jag tar tillvara på varje sekund av ”ensamhet”. Och jag vet att många inte väljer att sitta ensamma och då är det säkert inte så lätt att njuta av den. Kan säkert bli en plåga i de fallen och i den sitsen vill jag inte hamna. Jag uppskattar och njuter även när jag har mycket folk omkring mig men jag uppskattar nog lugnet mer. Som det är just nu i alla fall. (Skulle nog kunna bli eremit…? Obestämd)

På talom ensamhet, så var jag på en föreläsning med Agneta Sjödin för ett tag sedan. Så där ett år sen… Hon berättade om när hon gjorde sin pilgrimsvandring och det lät så härligt. Det skulle jag kunna tänka mig att göra. Bara vandra i sin ensamhet och fundera och reflektera över allt och inget. Hhhmmm… ska nog fundera över det igen och överväga noga om det kan vara värt det. Ska nog börja att läsa hennes bok ”En kvinnas resa” som hon skrev efter sin vandring.

Nu ringde sonen och vill bli hämtat så det får jag väll ställa upp på. Så till nästa gång säger jag bara…

Ha dé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s