Vad göra?

Standard

Nu har snart denna veckan också gått. Har inte varit så rolig den heller med tanke på vad som hände förra veckan. Mamma är i och för sig hemma från sjukhuset och mår bra, men man är ju ändå lite orolig för henne. Hon är ju inte pur ung längre.

I måndags var vi på lasarettet, jag och sonen.Han gjorde om hörseltestet igen för det måste man innan dom kan ställa rätt diagnos på hans hörsel. Resultatet blev det samma som innan. Han har en sk. ”hängmatta”. Vilket innebär att han hör alla bastoner och alla diskanttoner korrekt men allt där emellan hör han väldigt dåligt. Och det är tydligen där frekvensen för vanligt tal ligger. Fick prata med en specialist om detta och fick tid samma dag för att prova ut ett par hörappatater. Dessa fick han med sig hem direkt. Trodde inte att det skulle gå så fort. Men de hade appatater hemma och det var bara att plugga in i datorn och programmera in hans ”nedsättning” så var det klart. Imponerande.

Okej, lite mer var det faktiskt. Mycket info om skötsel och rengöring, förskring av appataterna, skötsel av sonens hörsel med öronproppar och andra skydd m.m,m.m. Så mycket information blev det.

Nu är det ”bara” det att han vill inte ha dom. Och jag menar vill INTE ha dom. Så vi har pratat fram och tillbaka om detta hela veckan mer eller mindre. Om varför och varför inte. Så nu ska vi ligga lite lågt ett tag och smälta allt och så får vi se vad som händer.

Jag hoppas för hans skull att han tänker om och börjar använda dom. Samtidigt har jag full förståelse att detta är jättetufft för honom och att han behöver tid att vänja sig vid både tanken och apparaterna.

Lite roligt är att vi, mannen och jag, är bortbjudna på grillfest i helgen. Det tråkiga är att jag ligger sjuk. Vaknade idag med huvudvärk, ont i halsen och alldeles yr. Så vi får väll se hur det blir med festandet. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och vila en stund.

Ha de´

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s