Ölands skördefest!

Förra helgen (lördag till söndag) åkte jag och en väninna/ kollega till Öland för att gå på den omtalade Skördefesten. Så mysigt! Vi gav oss iväg vid 8-tiden och stannade i Kalmar för frukost för vi hade bestämt detta innan för att vi förhoppningsvis skulle slippa köa på Ölandsbron. Ingen kö på bron, dock blev det tvärstopp strax efter på grund av en trafikolycka. Jättetrist, men det lättade efter ca en timme. Sen blev det bara bättre. Även om det var mycket trafik flöt det på bra. Men så mycket fint och gott där fanns. Hade kunnat handla hur mycket som helst, men det går ju tyvärr inte. Men det är sååå mysigt att gå runt att titta, känna och klämma och framför allt provsmaka på alla lokala delikatesser, samt bara njuta av atmosfären och stämningen. Sedan blev det ju en del handlat också…

Lite av det väninnan och jag köpte plus kvällens snacks, vin och menyn till kvällsbuffen på hotellet.

Det blev för min del lite goda marmelader, knäckebröd och smycken. Hittade bl.a. en urfin ring i Ekerum. Tyvärr fanns den jag ville ha från början inte i min storlek så det blev en annan. Också jättefin enligt mig men inte den jag ville ha egentligen.

Min ring som jag köpte och satte på tummen.

Men blev helt såld på denna så är kanon nöjd. Köpte mig även ett armband som jag fastnade för på samma marknad.

Armband i läder från får.

Plus allt gott att äta som jag nämnde innan.

Där efter blev det incheckning på Strand Hotel i Borgholm, lite prosecco att dricka och en sväng på ‘stan’. Tillbaka på hotellet såg vi att det även fanns lite marknad och utställare på själva hotellet. Och det var vi ju tvungna att kolla in. Där träffade vi på designern till ringarna som vi hade kollat in och köpt innan. Åååh, tänkte jag… Då finns kanske ringen jag ville ha från början där… Men tyvärr… Slut i min storlek även där. Men det finns en mening med allt… Istället hittade jag, som är väldigt svag för änglar, en annan ring som stal mitt hjärta direkt. En ring med en ängel på!

Min fina ängelring som jag satte på pekfingret👼

Hjärtat smalt och gav vika! Den var ju bara min! Så det fick bli en ring till… Hade för övrigt kunnat köpa ännu fler ringar för de var sååå fina.

Tillbaka på hotellrummet blev det lite mer vin och fix av väninnan och mig inför kvällens middag. Och var det gott eller var det gott? Det var väldigt gott kan jag säga. Kantarellsoppan var ‘to die for’! Sååå god. Och buffén var väldigt god den också. Efter intagen höstbuffe och vin till det blev vi väldans trötta och hamnade på hotellrummet och chillade lite. Vi somnade ganska snabbt kan jag säg…

På söndagen blev det en tur till Eriksöre och lite mer Skördefest. Sååå mysigt. Därefter blev det avfärd hemåt. Trötta men nöjda med helgen.

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s