Smoothie, Nachobollar och tankar som snurrar!

Kom i säng sent igår. Många tankar som snurrar i huvudet just nu. Både om jobbet och privatlivet. Älskar mitt jobb så det är inte det, men just nu är det så mycket som åläggs oss att göra. Utbildningar vi ska gå, både självvalda och tilldelade, saker vi ska läsa, forskning vi ska hålla oss ajour med.  Ibland behöver vi även gå in extra, jobba över och täcka upp för personal som är sjuk eller frånvarande på annat sätt eftersom det oftast inte finns några vikarier att få tag på. På detta ska vi planera verksamheten och vara med barnen, dokumentera, utvärdera och analysera. Det ska skrivas veckobrev till föräldrar och göras månadsanalyser så vi kan se vår och barnens utveckling… mm mm. Tiden räcker ju inte till så det är inte så konstigt att många mår dåligt i vårt yrke som förskollärare. Ja, hela lärarkåren för den delen. Tyvärr är det mycket av t.ex. läsandet och planeringen som får göras på fritiden och av `eget intresse´ som det så fint heter. Är det meningen att det ska vara så?

20180915_1247284215178855118518441.jpg

Tor inte det va..? Men dum som man är så försöker man (jag) periodvis ändå kränga ut och in på sig (mig) för att få ihop det. Som sagt, jag älskar mitt jobb men ibland blir det bara för mycket och tankarna börjar snurra om vad jag håller på med egentligen. Är det värt det? Vill jag ha det så här på jobbet? Ska jag verkligen fortsätta med detta yrket? Ska jag byta jobb? Vad ska jag då göra i så fall? Har jag några svar på detta tror ni? Nä, inte många. Förutom att så här ska det inte behöva vara! Men jag älskar mitt jobb som sagt och jag kämpar på för det är ju så roligt samtidigt med alla utmaningar. Och jag vill utvecklas och vill absolut inte bli någon som resonerar att ” så har vi alltid gjort och så ska vi alltid göra”. Hemska tanke!!! Får väll grubbla vidare på detta ett tag…

Och privat snurrar det också… Är ju ganska nybliven singel och saknar mitt ex ganska mycket emellanåt. Gjorde jag rätt? Kunde jag kämpat vidare? Hade vi kunnat rädda vår relation? Mmm… Nä, det kunde vi nog inte. Lyfte vår problematik i början på året och det blev bättre ett tag men vi föll in i det gamla efter tag så därför valde jag att avsluta. Vi kom fram till det gemensamt och är på intet vis ovänner utan vi ska försöka behålla den nära vänskap som vi byggt upp tillsammans. Vi har nästan inte träffats sen vi bröt upp och just nu gör det nog för ont i mig att träffa honom eftersom jag fortfarande har starka känslor kvar. Varför bröt du då undrar ni säkert. Jo,för jag kände att jag ville inte grubbla och må dåligt över saker i vårt förhållande som vi försökt reparera.Då bryter jag hellre innan det händer något som gör att vi blir ovänner och jag förlorar honom helt. För jag vill ha honom kvar i mitt liv eftersom han är en väldigt fin människa som jag trivs så bra ihop med. Vi har alltid haft väldigt roligt ihop, många gemensamma intressen, han har fått mig att må bra igen efter mitt förra förhållande som var tufft, han har fått mig att skratta och vidga mina vyer inom olika områden. Men… det sista året fattades något. Något privat och nära. Men något jag inte vill leva utan, något jag behöver mycket av efter det jag gått igenom tidigare i livet. Så därför valde jag att avsluta innan vi eventuellt skulle bli ovänner. Och jag hoppas vid min gud att jag ska kunna möta honom utan att det gör ont i mig och vi ska kunna behålla den underbara vänskap vi ändå har byggt upp tillsammans.

Oj vad djup jag blev idag. Men ibland får man vara det om det behövs. Nu väntar förhoppningsvis en fortsatt `lättare´dag utan för mycket grubblerier snurrandes i lilla hjärnan. question-mark-2318028_1280

Nu är både smoothie och nachobollar slut så det är väll dags att ta tag i dagen och göra något vettigt. Men visst är det skönt att bara vara också… 😉

Ha de´

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s