Firat lite födelsedag! 

Standard

Då börjar semestern gå mot sitt slut. Ja ja, jag har en hel vecka till att njuta men man börjar ju lite smått fundera på jobbet. Ny kollega och nya barn. Ska bli spännande.

Nog om det. Idag har vi, jag, Dottern och min Vän, varit och grattulerat lilla Pappa som fyllde 78 år. Svårt att komma på något att köpa till så ‘vuxna’ människor som har typ allt de behöver.  Men han har börjat intressera sig för matlagning på äldre dar och speciellt sen förra året då Mamma bröt lårbenet. Så det fick bli en korg full med godsaker att grilla och tillaga.

Korgen fick innehålla pepparbiff, potatis, vinsås, lök, tomat, sallad, timjan, rosmarin och en flaska rött vin. Och eftersom jag inte hunnit gå och köpa en vanlig flaska vin så tog jag en flaska med snäpplock som jag hade hemma och fyllde på från min bag-in-box ‘tre apor’. Blev lite roligt tycker jag.

Innan vi åkte hittade jag lite färska champinjoner i kylen som jag lade i också. Kände mig väldigt nöjd när jag var klar faktiskt.

På väg att leverera födelsedagspresenten till lilla Pappa.

Födelsedagsbarnet blev väldigt nöjd vad det verkade i alla fall.

Efter att ha varit med Dottern och handlat och kört henne hem till grannstaden så sitter jag nu i lugn och ro hemma i soffan och kollar en stund på ‘Morden i Midsummer’. Vännen är hemma hos sig, han börjar jobba imorgon. Och Sonen är hos flickvännen. Nyss intog jag en liten ‘lyxmiddag’ bestående av tomatsoppa, räkor, vitlöksbröd och flädercider. Kryddade upp soppan lite extra med vitlök, vitpeppar och lite chiliflakes. Blev förvånansvärt gott.

Men nu är det dags att byta kanal på tv:n och kolla på en dokumentär om och med Bruce Springsteen.

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s