Ytlighet och djup!

Känner på mig redan nu att detta inlägg kan komma att växla från ytlighet till väldigt djupa tankar… Vi får se vart det bär hän…
Kan ju berätta att jag helt snöat in på sådana här spel där man ska bygga upp en värld och sköta om och utvidga m.m. m.m… Och de spelen jag snöat in på är IceAge och HayDay!!!

20140202-225006.jpg

20140202-225017.jpg Så är även fallet med min dotter!!! Och ska jag skylla på någon så skyller jag på henne nu. Det var nämligen hon som tyckte att jag skulle börja spela… Har ju provat IceAge förut och gillade det då så det var inte svårt att övertala mig… Eftersom hon bor en bit bort så pratar vi ibland via Skype vilket vi även gjorde i lördagskväll och samtidigt satt vi och spelade, diskuterade och hjälpte varandra i spelen. Vi avhandlade även vissa ”vardagsproblem” och lite snack om livet i stort. Här skulle jag kunna bli både djup och allvarsam men väljer att inte skriva något om det här av hänsyn till Dottern. Så småningom blev klockan sovdags så vi sa GodNatt och Hej då. Inget konstigt alls. Det sista jag gör innan jag brukar sova är att kolla mina sk sociala medier, Facebook, Twitter och Instagram. Och på Instagram hade jag blivit taggad i ett foto och det var detta:

20140202-225940.jpg Hoppla, hoppla! Blev faktiskt både rörd och full i skratt. Tänk vad tiden går när man har trevligt. Min älskade Dotter! ❤️
Glömde berätta att på dagen samma dag var jag på stan med min nyfunna Väninna. Har känt henne lite så där ganska länge, hon är en syster till en båtvän vars familj vi, Exet och jag, umgicks med under många år. Deras son och Sonen har varit kompisar sedan de var nyfödda och hänger ihop än idag. I alla fall var vi på stan och kollade lite i affärer och strosade runt. Hittade ett par så sjukt snygga byxor, tycker jag, som jag köpte. Dom fanns på Lindex Lindexoch kostade bara 299:-. Sååå coola alltså!

20140202-231312.jpg Vissa av er tycker kanske att jag, snart 48 år, inte kan ha sådana byxor!!! Men det bryr jag mej inte om för tillfället… Jag tycker egentligen inte om djurmönstrade kläder men dessa föll jag pladask för. Väninnan hittade en t-shirt som var jättesnygg och passade henne perfekt. När vi knallat runt i si så där ett par timmar i butikerna gick vi och fikade på ett mysigt konditori som är nyrenoverat och fräscht men man har bevarat miljön bitvis och ganska snarlik så som den sett ut sedan stället öppnade men ändå moderniserat. Huset som caféet finns i byggdes 1865. Där har funnits kafé- och konditorirörelse sedan 1910. Och Contan, som stället kallas, grundades 1959 och drivs fortfarande av samma familj. Som sagt jättemysigt ställe. Dit kom vi vid tolv-tiden och gick inte därifrån förrens det stängde kl.16. Vi hade hur mycket som helst att prata om! Allt mellan himmel och jord! Både stort och smått, och samtalsämnena blandades hej vilt! Så det ska vi snart göra om bestämde vi. 👍
Sedan, från söndagseftermiddagen, blev jag liggandes med yrsel och mådde jättekonstigt. Ungefär som om jag inte ätit på hela dagen och man får blodsockerfall och blir alldeles matt och konstig i hela kroppen. Likadant var det på måndagmorgonen så jag ringde mig sjuk. Under dagen kom huvudvärken krypande så jag misstänker att det var min migrän som spökade… Blev hemma på tisdagen också för säkerhet skulle och då på kvällen kom vintern. Och med besked!

20140202-233852.jpg Ett par decimeter på ett några timmar och det snöade på tvären! Bläää! Tycker den kunde hållit sig borta när den ändå dröjt så länge…
På jobbet har många av barnen varit sjuka i förkylning, hosta och feber. Ganska skönt dels för att jag inte var helt återställd och dels för att vi fick lite annat uträttat på jobbet. Bl.a. Letade vi upp och skrev ut bilder på ”Lilla Anna”. Hon med Långa Farbrorn ni vet. Dessa har jag idag, söndag, suttit och färglagt och jag tycker de blev riktigt fina faktiskt.

20140202-234548.jpg
Har även denna lördag, igår då, varit på Contan och fikat. Denna gången med tre av mina bästa vänner från grundskolan. Sååå kul att träffas igen. En av dom var nere från Stockholm och hälsade på sina föräldrar. Hon hade skrivit om det på Facebook innan i veckan och jag ställde frågan om vi inte kunde träffas några av oss och fika. Och på den vägen blev det. Vi satt i drygt tre timmar och pratade och skrattade. Tre av oss var ute, den fjärde hade annat bokat tyvärr, och åt på Thailand-restaurangen på kvällen och fortsatte prata. Nu kan man tro att vi pratade gamla skolminnen och massa sådant med varandra. Men det blev faktiskt väldigt lite av den varan. Istället kände vi nog allihop att vi ville prata om och lära känna varandra där vi befinner oss idag. Och om vi hade att prata om? Skoja inte med mig! Fyra olika personer med helt skilda livsöden och erfarenheter. Det är nu jag kan bli väldigt djup igen om jag vill, men av hänsyn till vad mina vänner berättat, vissa bitar i förtroende av att det stannar mellan oss, så tänker jag inte skriva nämnvärt om det. Bara att ibland låg tårarna nära, ibland var man lite i chock och ibland rann tårar av skratt. Hon som var nere från Stockholm berättade att hon efter 30 år var på väg att flytta ”hem” igen. Hon var klar med storstaden och ville komma hem till lugnet. Hon visste inte riktigt när men så småningom inom en snar framtid. Vi lovade varandra att vi skulle fortsätta träffas då allihop och återuppta det gamla ”bästisgänget” igen. Vi som redan bor här nere skulle fortsätta med det redan nu.
Innan vi gick ut och åt på kvällen var vi hos mig och drack ett glas vin och tog det lite lugnt. Då fick jag en så otroligt vacker orkidé som jag innerligen hoppas att jag kan lyckas vårda den på bästa sätt.

20140203-000330.jpg Den passar så bra på min byrå i vardagsrummet. Hoppas bara att jag med mina icke-gröna-fingrar kan få den att överleva…

Nu väntar en natts sömn och jobbedag imorgon. På onsdag har jag ledig dag och då väntar massage. Äntligen! Behöver verkligen det nu. Min huvudvärk blir så mycket bättre när jag går på massage regelbundet. Återstår att se hur jag reagerar eftersom det var ett tag sedan och jag kan reagera ganska starkt… Som tur är känner jag min massör sedan gammalt och jag har ju gått hos honom till och från i flera år så han vet vad han kan dra igång hos mig. Så det är inget jag oroar mig för nu. Det blir som det blir.

Nu måste jag släcka lampan för att sova om jag ska orka upp i morgon så nu säger jag Natti Natti och…

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s