Nytt år Nya möjligheter!

Det är väll så man brukar säga? Ja, ja…
Över nyår var jag i alla fall och hälsade på Dotter och hennes ”nya” familj. Mycket trevliga och vänliga människor. Känns bra att veta vilka hon bor hos och hurdana de är. Min resa började på måndagen innan nyårsafton med att jag tog flyget från stadens fina lilla flygplats till Arlanda.

20140107-201737.jpg
Det var redan mörkt så jag såg inte så mycket. Men det var häftigt att flyga in över Stockholm i mörkret. Fick tyvärr inga bra bilder på det. Väl på marken tog det ganska lång tid för mig att få ut min väska, började bli lite nervös men det visade sig att vi var flera som inte fått våra väskorna. Skulle ju vara konstigt att vi stod just fyra stycken på samma plats och alla hade blivit av med dom. Och mycket riktigt, efter ytterligare några minuter kom väskorna. På Arlanda blev jag hämtad av Svärsonen och dennes plastpappa och sedan väntade ca en och en halvtimmes bilresa innan jag skulle få krama om min Dotter. Hon kunde tyvärr inte åka med för att hämta mig eftersom hon jobbade.
Sedan umgicks vi i stort sett hela tiden hon och jag. Ja, stundtals övriga familjemedlemmar också. Nyårsafton var jättetrevlig med matlagning tillsammans, eller mest Dotterns svärmor, vi andra hjälpte till när vi fick och kunde. Det blev grillat fläskkött med hasselbackare och hemmagjord aioli och sallad. Mums! På tolvslaget gjorde vi det som i stort sett hela Sveriges befolkning gjorde. Vi gick ut och skålade in det nya året och kollade på fyrverkerierna.
Nyårsdagen blev ganska slapp med lite filmtittande. Dottern, Svärsonen och jag var och handlade på eftermiddagen för att sedan laga middag ihop vi tre. Tyvärr var svärmodern dålig i magkatarr så hon låg mest och mådde dåligt i soffan. Stackarn! (Hon började känna av det redan på nyårsaftonsdag.) Men Dottern och jag fick ju umgås och det var det viktigaste kan jag tycka!
Dagen därpå började min hemresa med tåg från stationen mot Arlanda. Var liten oroligt ett tag då det hade brunnit i någon elcentral eller nått så hela SJ:s biljettsystem låg nere. Och min biljett skulle ju komma på sms! Tog reda på att man kunde åka på sin bokningsreferens om man hade skrivit ut den!!! Och det hade jag som tur väl var gjort innan jag åkte hemifrån… Hade ju flygbiljetten på visakortet och tågbiljetten på sms. Och man vet ju att teknik kan strula så… Jag tog det säkra före det osäkra och tur var ju det! Fast jag måste tala om att trekvart innan mitt tåg skulle gå så kom min biljett så jag åkte på den precis som man skulle.
På Arlanda hade jag ett par timmar att fördriva och fick tipset av Dottern att jag MÅSTE bara prova FrosenYoghurt! För det skulle vara bland det godaste som fanns påstod hon. Så då fick jag väll göra det då…

20140107-205124.jpg

Och det var JÄTTEGOTT! Jag tog smakerna blåbär och jordgubb. Till det tog jag färska jordgubbar och hallon samt torkad banan i choklad. Mmmums!!! Ska definitivt ätas fler gånger om jag springer på det nånstans.
Flygresan hem skedde i dagsljus med en antydan till solnedgång på slutet. Men tyvärr var det molnigt så jag såg inte så mycket nu heller. Men det var väldigt vackert ovan molnen.

20140107-205620.jpg
Kvällen gick åt till att packa upp och bara ta det lite lugnt. Åt middag tillsammans med Sonen och pratade om hur vi haft det under nyår, han om vad han hade haft för sig och jag om hur jag hade haft det. Fick reda på att han tappat bort sina nycklar men som tur var så var dom upphittade på dansstället de varit på under nyårsnatten. Hade blivit liiite jobbigt annars eftersom där fanns både lägenhetsnyckeln hit och husnyckeln till hans pappa, cykelnyckel och gymtagg… Men det löste sig ju som tur var.
När fredagen kom var jag ganska trött så då parkerade jag mig i soffan framför tv:n och SATC. Började ju kolla den serien när jag låg med ryggskott i somras och sedan har det inte blivit av förrän nu. Blev faktiskt det läget både fredag och lördag… Oups!

20140107-211017.jpg
Söndagen gick till tvätt och lite städning och på måndagen åkte julen ut! Så nu får våren komma precis när den vill! På måndagen fick jag även min matkasse från VeckansMiddag! Beställde den mellan jul och nyår med första leverans som igår då. Har pratat om att prova detta för länge sedan när vi bodde i huset tillsammans med Exet. Men av olika anledningar blev det inget av… Men nu ska vi prova, Sonen och jag, och det har börjat bra.

20140107-211533.jpg
Köttgrytan vi gjorde igår var både god och mättande. Fisksoppan idag var god men var lite för försiktig i smakerna för mitt tycke och Sonen är definitivt ingen sopp-älskare. Men vi åt och blev mätta. Ser med spänning fram emot resten av veckan då det bl.a. ska bli kycklingburgare och korvpanna med kryddig smak.
Så därmed återkom vi till det som sägs i rubriken ”Nytt år Nya möjligheter”. Det här med maten är en del i detta. Äta nyttigt och så rent jag/vi kan. Sonen är med i detta också! Tex. ekologiskt och närodlat, vilket varorna i kassen är. Har beställt den till varannan vecka, men hoppas att det ska inspirera oss till bra matvanor de övriga veckorna också. Ska även komma igång med träningen igen efter en lång och snorig höst. Vi hade ju lite otur både jag och Sonen i höstas. Håller alla tummar och tår nu att vi ska få hålla oss friska i vår eller i år rättare sagt.

20140107-212829.jpg
Och det hoppas jag att det ska bli på många sätt!
Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s