Nu är glada julen slut, slut, slut…

Nja, kanske inte riktigt än, några dagar är det ju kvar faktiskt. Jag hade i vilket fall en mysigt och väldigt trevlig julafton igår. Trots att jag saknade vissa personer. Eller en viss person i alla fall. Men Dottern och jag hade lite kontakt via sms, snapchat och telefon så vi överlevde bägge två 😉
Kvällen igår började redan vid halv två med julbord, så gott med både det traditionella som skinka, köttbullar, jansons mm. Men även lite nytt som marinerad fläskfilé och omelett med svampstuvning. Sååå jättegott! Och man blir på tok för mätt. Maten följdes upp med Kalle Anka för de som ville det, andra satt och småpratade om ditten och datten och allt som har hänt sen sist vi sågs. Därpå blev det fika med kaffe och lussebulle, och nu börjar det bli lite otåligt hos familjens yngsta medlem. Syrrans minsta son, 11 år, tyckte att nu måste väll morfar gå och köpa tidningen snart! 😂 Sagt och gjort, morfar gick och tomten kom.

20131225-132118.jpg (Min lilla gran på bilden och morfar/pappa som tomte)
Så var det fullt upp med julklappsutdelning och påföljande paketöppning. Och det tar sin lilla tid innan alla har kollat vad alla fått. Därefter ska vissa saker testas så det blev både minipingis-turnering, helikopterflygning och tv-spels-testande ett bra tag. Det kom lite mer folk och vissa drog vidare. Pojk- och flickvänner bl.a. och så skulle deras familjer med besökas. Vi som var kvar tog tag i ostbrickan och sedan bröt det årliga spelkaoset ut! Vi har som tradition att alltid spela någon form av sällskapsspel varje julafton. Helst så högljutt som möjligt. Om inte så blir det så ändå. Vi blir som galna! I år hade vi spelen Quizmysteriet och Oogachakka!

20131225-133034.jpg
Det sistnämnda har hängt med några år nu eftersom vi alla tycker det är så förbaskat roligt. 😜😂 Quizmysteriet var ett lite lugnare spel, eller skulle kanske varit! Men inte i vår familj, diskussionerna gick höga och alltid är det någon som försöker fuska, om det så bara är att försöka hoppa en ruta längre än tärningen visar. Så man måste vara på sin vakt! 😁😂 Fruktansvärt roligt har vi i alla fall och det är julaftons höjdpunkt! ❤️
Nu går jag runt och skrotar i morgonrock och myskläder. Fick en liten stund för mig själv vid frukosten innan Sonen med kusin och kompis vaknade. De ramlade in vid tre-tiden inatt efter att ha varit ute på stans ena krog.

20131225-134014.jpg
Just nu går tvättmaskinen för fullt och jag försöker ladda om för ikväll. Jag och en väninna ska nämligen ut och dansa. Och det ska bli så roligt! Några gånger om året ordnar en av stans restauranger disco för oss lite ”mognare” personer. 😉 Då är åldersgränsen 33+ och man riskerar inte att springa på sina barn med kompisar. Det är i och för sig ganska trevligt men ibland vill man slippa det och då passar detta disco väldigt bra. Jag har själv aldrig varit där, men de som vet säger att det brukar vara bra, så vi håller tummarna för det. Ska bara bestämma mig för vilka kläder jag ska ha, kjol eller byxor! Och vad ska jag ha till? Hmm… får klura på det. Återkommer med rapport om hur kvällen blev. Nu väntar tvättmaskinen.
Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s