Snart jul!

Mmm… Det blir förhoppningsvis en bättre jul än förra året. Då var jag mitt upp i min separation och mycket kändes väldigt jobbigt. Julafton var urtrevlig som den brukar vara med god mat, galna lekar och mycket skratt, men under ytan mådde jag inte så bra. Sorgen över att mitt förhållande ”misslyckats” låg på lur hela tiden. (Och gör i viss mån fortfarande) Jag och barnen firade tillsammans med min syster, hennes familj och med mina föräldrar som vi brukar (eller våra föräldrar, min systers och mina) men Exet låg hemma och mådde förmodligen inte speciellt bra. Med all rätt egentligen… Men det kändes ändå jobbigt eftersom julen förknippas väldigt mycket med familjefirande och allt ska så vara glatt och rosenrött… Ja, ni fattar! Det kändes jobbigt!
I år firar vi (Sonen & jag) ihop med min syster igen som traditionen bjuder, fast nu fattas även Dottern. Hon flyttade över halva Sverige för att börja jobba och hinner inte åka hem över julen. Tråkigt givetvis, men jag vet att hon får det bra eftersom hon kommer att vara tillsammans med sin pojkvän och hans familj. Fast det kommer att kännas konstigt ändå!!! Men det är väll så med alla stora högtider när de förändras. Helst ska de väll vara som de alltid har varit, om man inte väljer att förändra för att man vill förändra. Och då helst i positiv bemärkelse och inte för att situationen kräver det… Eller hur man ska uttrycka det!!? Jag tror ni förstår vad jag menar.
Men, men… Det är första julen för mig som singel, eller ensamstående om man hellre vill säga det, och jag har försökt och försöker göra det bästa av situationen. Så lite juligt har jag faktiskt fått det hos mig och jag känner mig ganska nöjd. Eller mycket nöjd faktiskt!

20131221-122231.jpg
20131221-122248.jpg Har till och med skaffat en julgran. Inte världens största men inte den minsta heller. Jag tycker den är väldigt söt! På översta bilden ser man hur ”stor” den är. Och nu har det kommit lite fler julklappar på plats också. Så det ska nog bli jul i detta hemmet också.
20131221-122255.jpg
Idag var tanken att jag skulle kört in till grannstaden och köpt klart mina julklappar. Men jag vaknade med en sån huvudvärk och det regnar och blåser ganska rejält så istället tänker jag fixa med lite med julmaten. Det blir inte så mycket utan bara det som Sonen och jag tycker om. Måste ju ha lite till frukost på julaftons morgon och till ett litet julbord. Sonen har lovat mig att göra köttbullarna eftersom jag är fullkomligt värdelös på det. De bara ramlar sönder och blir till köttfärsröra istället. Jag vet inte hur jag gör och det känns som om jag provat allt. Så jag har gett upp just den biten.
Nej, nu ska jag avsluta detta inlägget med något positivt! Den 14 december var jag och SysterYster på julkonsert. Det var min födelsedagspresent till henne från mig och vi var på ”Christmas Night” där Magnus Carlsson, Sonja Alde’n och Jessica Andersson stod för underhållningen. Och det var sååå bra!!! Helt underbart! Jag har alltid eller länge varit svag för Magnus och hans, enligt mig, underbara röst. Kan tala om att kvällen bestod av både skratt, tårar och gåshud! Magnus sjunger ‘Ave Maria’ så nackhåren reser sig, ‘Oh Helga Natt’ med alla tre var underbar och deras version av ‘Hallelulja’ var nog den bästa och pampigaste jag någonsin hört! En kväll jag kommer bära med mig länge med andra ord!
Med detta vill jag önska er en God Jul & Gott Nytt År! Hoppas vi ses igen!
Ha de’

En reaktion till “Snart jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s