Wellnessfestival!

Ja, det blev två dagar Wellnessfestival för mig i helgen. Med massor av aktiviteter att prova om man ville. För min del blev det lite föreläsning till att börja med. Det var Blossom Tainton-Lindquist som höll i den. Hon pratade bla om motivation. Går den att hitta, få eller köpa? Hur ska man göra eller tänka för att öka sin energi och ork. Hur är man när man är i toppform. Och vad betyder det ordet för just mig? För allt sitter trots allt i tanken och det är där vi måste börja. Med andra ord en mycket bra, inspirerande och rolig föreläsning.

image

Därefter vandrade jag runt och kollade in alla utställare och plockade på mig lite broschyrer. Träffade en förälder till ett barn på förskolan där jag jobbar. Hon var en av utställarna och jag provade på savasana-korrigering hos henne. Vilket är en liten korrigering av hur man ligger när man har den sista avslappningen i ett yoga-pass. Väldigt enkelt men väldigt behagligt. Sedan var det hem för att byta kläder, nämligen till löparkläder. För på eftermiddagen/kvällen var det dags för löparskola med Hans Lindquist (Blossoms man). Det varade i nästan en och en halv timme. Och man fick många handfasta tips att tänka på för att förbättra sin löpteknik och löpträning. Dessa testades och man fick lite feedback. Mycket bra och roligt även det. Av förklarliga skäl blev det inga bilder tagna där. 😉
Allt detta hände igår och dagen idag var minst lika händelserik. Jag började med att delta i en timme Blossom-yoga. En yogaform hon utvecklat efter att ha praktiserat flera olika yoga-former i över 15 år. Mycket bra och inspirerande pass.

image

Bara minuter efter att passet avslutats kom det en kraftig regnskur. Eftersom jag precis då befann mig utanför ”min” förälders monter hoppade jag in där och tog skydd. Där sålde hon bla yoga-block som jag passade på att fråga om och fick mig även en liten instruktion i hur de kan användas. Så ett sådant blev det inhandlat. 🙂

image

Igår när jag klev in på Wellness-området fick jag en lite lapp i min hand om AGE-värden. Enkelt sett så tror jag det är ”hur gammal” är din kropp egentlig. Denna test fick man göra gratis under festivalen så det måste ju provas. Man fick lägga sin arm på en slags scanner som sedan scannades av och huden analyserades för att faställa din ”riktiga” ålder. Min hamnade på 39, vilket är åtta år ”yngre” min levda ålder. Detta gjorde mig väldigt glad eftersom jag trodde det skulle bli sämre. Det senaste halvåret har ju varit lite turbulent som ni kanske vet…

image

Även hon som gjorde scanningen tyckte att det var ett väldigt bra värde. Kul!!! 🙂
Innan nästa ”prova på”- aktivitet hann jag lyssna en väldigt kort stund på författaren Kim Kimselius som pratade om ”Att skriva med glädje”. Missade ju en del men förstod det som att hon berättade om hur hon tog sig tillbaka till sitt skrivande efter en stroke. Hann som sagt bara lyssna lite kort innan jag skyndade mig till detta fina tält.

image

Där var det dags för nästa yoga-pass. Denna gången höll ”min” förälder i det. Ett mycket bra och jobbigt pass i Ashtanga Vinyasa yoga. Och på tisdag drar hon igång med sin kurs på ett litet gym och klinik som ligger bara 250 meter från där jag bor. (Det är för övrigt där jag går på min massage och kiropraktik.) Funderar starkt på att börja.
När det passet var slut kände jag att det var dags att dra mig hemåt. Men på utvägen var jag tvungen att köpa en glass av en lokal glasstillverkare. Det blev en (stor) kula med smak av Djungelvrål. Mums!

image

Väl hemma la jag mig att vila en stund. Man blir trött av Wellnessfestivaler också. 😉 Men så roligt och intressant var det. Blir helt klart besök nästa år också. Efter lite vila stod det mat och dusch på dagordningen. Middagen bestod av en bit lax, matvete, avokado, massor av grönsallad och ett stort glas juice. Gott!

image

Och nu sitter jag här i soffan och slappar framför tv:n och funderar på om jag ska gå och lägga mig. För dom sagts, Blossoms föreläsning var mycket inspirerande. 😉
Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s