Ytterligare en dag i mitt liv!

Standard

Bara att lägga till i protokollet… En dag till i mitt liv. Check! En ledig sådan i och för sig. Skönt! Det blev lite sovmorgon och en lugnt frukost. Därefter tog jag stövlarna på, svampkorgen på pakethållaren och cyklade till skogen. Där tillbringade jag ett par timmar i det härliga höstvädret. Om jag hittade någon svamp? Nej, inte många… Och det påstås vara ett bra svampår i år. Undrar var!!? För här hos oss lyser svamparna med din frånvaro. Inte ens på mina ”säkra” ställen finns det nått. 😦  De få stackarna som hamnade i min korg var det en liten söt tant som visade mig. Sprang på henne i skogen och hon undrade hur det gick med svampplockningen. Själv var hon bara ute och motionerade lite. 🙂 Därför lät hon mig plocka dom. Så gullig!

image

Det visade sig att vi bott på samma gata, om bara nästan samtidigt, och att hon hade barn i samma ålder som mig. (Alltså dom är lika gamla som mig inte som mina barn. Kunde blivit tokigt där.) Och hon visste mycket väl vem min svärfar var. Ibland är världen bra liten 🙂 Eftersom hon verkade lite pratsugen så slog jag följe med henne en liten stund och visade var hon brukade hitta svamp. Det var där de stod, de jag fick plocka. Eller en liten stund, en halvtimme blev det säkert. Så man kan nog säga att jag gjort en liten god gärning idag!
Eftermiddagen ägnades åt att rensa och sortera papper. Urtråkigt! Men nödvändigt… Som tur var ringde påminnelsen på telefonen och det var dags att gå till frisören. Sååå skönt att bli klippt och få ögonbrynen plockade. Att man sedan får sig flera goa skratt eftersom min frisör är så himla kul och trevlig är ju bara bonus. Alltid lika trevligt att gå dit. 🙂
Dagens lunch fick bli lite skåpsrensning i både kyl och frys. Hittade lita tacokyckling och ett vitlöksbröd i frysen, en snutt gurka, lite sallad och några småtomater i kylen. Detta fick toppas av de nyplockade och nystekta kantarellerna. Inte så många, men ack så goda.

image

Och mätt blev jag också. Vilken tur!
Ja, och nu sitter jag här i köket och funderar på vad jag ska göra härnäst. Egentligen skulle jag ta mig i kragen och sticka iväg och träna lite, men motivationen vill inte riktigt infinna sig… Och något som är riktigt hemskt är, att i vanliga fall skulle jag kunnat lägga mig och läsa. För det älskar jag! Men inte ens det känner jag för… Undrar vad som håller på att hända med mig? Känns inte bra det här… Till och med när jag gick sjukskriven och mådde som sämst, var böckerna och läsning min räddning. Aj, aj, aj!!! Nej, får ta en riktig funderare över detta. Kan ju börja med det i duschen nu. Måste tvätta ur allt hårklipp som blir när man varit hos frissan.
Oj, vad mycket det blev skrivet idag då. Kanske behövdes, men nu säger tack för mig och…
Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s