Inte denna gången heller…

Standard

Nej…Sonen ville inte ha några hörapparater denna gången heller. Gråter Tyvärr för honom själv. Audionomen på Hörselvården är helt förundrad över hur han klarar sig så bra som han gör. För den ”hängmattan” han har är inte liten. Samtidigt kan jag förstå att han tycker att det är jättejobbigt. Kan ju tänka mig själv om någon skulle säga till mig att jag behöver hörapparater på båda öronen…Hur glad hade man blivit? Obestämd

AudiogramLiten.jpg

Nåväl…Så här ser hans hörselkurva ut. Normal hörsel ligger mellan 0 – 20. Så bilden talar för sig själv. Att han klarar sig så bra som han gör, tror dom beror på att han hör basen i börjarn på kurvan och diskanten i slutet. Det som tappas där emellan klarar han av att fylla i genom att ”läsa” på läppar och kroppsspråk. Skickligt…

Nu hoppas jag på att han så småningom ska inse att hörappater kan hjälpa honom. Men han är ju en envis tonåring och i detta fallet kan ingen tvinga honom. Hans Läkare och Audionom gör vad det kan utan att komma med pekpinnar och de är hur goa och trevliga som helst. Tyvärr hjälper inte detta just nu. Det är bara att hålla tummarna och hoppas.

Inte hänga läpp för detta nu…Hörseln hade i alla fall inte blivit sämre sen förra gången och det är ju positivt. Nu väntar lite trappmålning och allmän undanplockning här hemma så till nästa gång säger jag…

Ha dé

»

  1. Jobbigt för din son men förstår samtidigt att han inte vill ha hörapparat, förhoppningsvis vill han ha dem sedan när han blivit lite äldre =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s