Snart jul…

Och tiden bara springer iväg. Vad ska man göra för att hinna? Och nu ligger jag sjuk igen. Gråter Jag vet, jag vet…Det blir jul ändå. Men det hade varit lite kul att slippa känna det som om man inte skulle hinna med nånting innan. Fast hinner gör man nog ändå…tror jag. Nej inte gnälla mer om det nu.

Fast man kan ju undra varför det är sådan hysteri över julen? Folk handlar och planerar som om det vore det sista de gjorde i livet. Visst, jag håller också på att stöka runt, pyntar, handlar och sådant. Men det känns mindre och mindre viktigt att allt ska bli så perfekt. Jaaa, jag gnällde innan om ”hur ska jag hinna med allt” men i alla fall. Undrar om världen går under om man inte skulle hinna? Tror faktiskt inte det… Klart jag vill att barnen ska få något av det dom önskar sig i julklapp, klart att jag också gärna skulle vilja få en paket jag med och en liten paket till mannen måste det ju bli… och till mor & far och svärmor och systeryster och till……. Ni vet nog vart jag vill komma!? Varför, varför, varför måste det vara på detta viset?

Vi har faktiskt gjort några förändringar i vår familj/släkt. Vi har till exempel knytkalas på julafton, min systers familj och vi köper inte julklappar till varandra längre. Det är ju bara att byta ”pengar” och vi tyckte att vi lägger dom på vår egen familj istället. Plus att hon har sju barn (ink. bonusbarn) jag har två. Kan bli lite jobbigt att göra det någurlunda rättvist. Ideen kom faktiskt från systeryster själv. Mannen och jag försöker köpa något gemensamt istället. En liten paket blir det ändå av någon konstig anledning. Fast oftast blir det något som vi båda har nytta av. Skrattande När vi handlar julmat köper vi bara det vi tycker om och faktiskt äter upp. Och vi handlar bara lite av varje av det vi vill ha. Tar något slut får vi handla hem lite till. Hinner vi inte köpa alla julklappar får det vara så. Man kan ge lite pengar i ett kuvert om man skulle tycka att det blev lite för få paket. (Som om mängden skulle vara det viktiga.) Barnen har i och för sig blivit så stora så dom vet vad deras ”klappar” kostar och har väll förhoppningsvis börjat uppskatta att de får vad de önskar sig (någon dyrare sak) och inte antalet paket.

Vad det gäller pynt så har jag dragit ner på detta också. Barnen vill t.ex. bara ha sin adventsstjärna (och knappt det). I övrigt pyntar jag bara mellanplan i huset (det finns tre plan) för det är där vi tillbringar den mesta av tiden. Då byter jag gardiner, hänger upp adventsstjärnor och ljuskransar, sätter röda ljus, knyter röda rosetter på nästan allt (krukor, lampfötter, vasar, ljuskronor…) lägger fram en julduk (på köksbordet) och tar fram ett fåtal tomtar och änglar. Och så blir det röda handdukar och badlakan på toaletten. Klart!! Väldigt enkelt och lätt att städa undan när julen är slut. Finns det tid och om jag har lust bakar jag ett pepparkakshus. Hur gör du för att underlätta för dig?

Utomhus hänger vi upp ett ljusnät och sätter granris i utekrukorna, ljus finns redan i lyktorna för de tänder vi även sommartid när vi sitter ute på vår altan. I år ser det ut så här på vår framsida.

01HosMigDec09Liten.jpg

Lyktorna är i och för sig inte tända på denna bilden men jag tycker det blev ganska trevligt ändå.

Det som återstår hos mig nu är väll igentligen ”bara” julklapparna. Det är där jag börjar få lite panik. Har köpt två stycken. En till dottern och en gemensam till dotten och sonen. Har en på gång till sonen också. Sedan tar det stopp. Har väll några ideer på vad jag ska köpa till dottern, hon har ju faktiskt lämnat en önskelista Glad så det finns lite att gå på. Men sonen som bara svarar ”jag vet” inte hela tiden. Vad köper man till honom? Det enda han sagt att han vill ha är en laptop…!!! Som det går att ha som speldator!!! Med andra ord ska den ha väldigt bra prestanda… Tjoho du. Den kostar ju bara X antal tusenlappar. Guld i mun Nej, där får han allt tänka om lite. Fast det är väll lugnt än så länge. Det är ju hela två veckor till Julafton så jag ska nog klura ut något innan dess.

Undrar vad jag gnällde över från början igentligen. Jag verkar ju ha allt under kontroll….eller??

Nu måste jag vila mig lite är ju som sagts tidigare sjuk igen och nu börjar jag bli lite trött så till nästa gång säger jag bara…

Ha de´

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s