Börjat med yoga igen!

Standard

Tänker inte skriva något om covid19 här… Det är det så många som gör ändå…

Där emot tänker jag berätta att jag börjat med yoga igen. Och det är sååå skönt att ha kommit igång med någon form av träning. Har bestämt mig nu att jag ska komma igång och må bra igen. Mådde så dåligt i höstas, på många plan, både vad det gäller stressrelaterade saker, motion och kost o.s.v. Var hos läkare och tog massor av prover och det visade sig att jag har vajsing på min ämnesomsättning. Vilket då bidrog till att jag mådde som jag gjorde. Nog om det.

Nu ska jag må bra igen och jag tänker skynda långsamt med min träning. Så sedan början av januari har jag alltså kört yoga. Varje morgon, nästan, har jag gjort 15-20 minuters yoga direkt när jag stigit upp. Jag har bara gått på toa, satt igång morgonkaffet och gjort mig ett glas varmt vatten med citron och ingefära innan jag satt igång. Sååå skönt! Den serie med övningar som jag kör för tillfället har jag hämtat ur Kristin Kaspersens bok `Good morning´.

Ibland lägger jag till någon rörelse när tid ges, som t.ex. på helgen när jag inte har någon tid att passa. Då brukar jag också försöka hålla varje position några andetag längre än jag gör i veckorna. När jag ska iväg på vardagar har jag tre andetag per position som mål och på helger (eller vid gott om tid) ta fem andetag per position. Plus att jag, som sagts, lägger till någon rörelse ibland också.

I och med att jag har börjat yoga i stort sett varje dag och ibland flera gånger samma dag har jag iordningställt en yogahörna till mig. Den har jag inrett jämte sängen i sovrummet (där brukar ju sängen i och för sig stå 😉 ) och jag tycker faktiskt att jag fått till den riktigt bra. Här har jag också mina hemmaträningsgrejer som minibands, hantlar, foamroller, triggerboll, spikmatta mm.

Jag på min yogaplats.
Mina yogaflickor som jag vann från Selected by House för ett år sedan ungefär finns också i närheten.
Har även lite grejer för hemmaträning här.

Jag har även hittat lite andra yogaövningar på Anna Lissjanis Instagram. Hon länkar där till sin blogg där det då finns bilder på flera olika yogapositioner. Dessa bilder får man ladda ner och spara, vilket jag har gjort och ska vid något tillfälle även köra dom i ett pass. Här kommer en länk som går till det blogginlägget.

I mitt försök att komma igång med träning och i att må bra så har jag också deltagit i något som kallades `Nyårskicken´och hölls av en Sandra Friberg. Den hölls via en Facebookgrupp där man blev inbjuden efter man betalat sin avgift. Den varade en månad och man fick då filmer med olika träningsprogram tre gånger i veckan. Såå bra. Nu kommer hon att köra igång något som heter `Hemmaträningskicken2020´ och den börjar på måndag. Ska bli så kul att få komma igång med det igen.

Hemmaträningskicken på Facebook.

Kan för övrigt varmt rekommendera Sandras Youtubekanal där hon delar massor av videos med hemmaträning. Har kört flera bra av henne pass med minibands. Så in och kolla om du är sugen på hemmaträning.

Nej, nu får det vara färdigskrivet för idag. Ska försöka bli bättre på att uppdatera här på bloggen framöver. Tycker ju egentligen det är roligt att blogga men jag tar mig inte tiden. Och ibland tänker jag att det är säkert ingen som vill veta vad jag gör och hur jag har det. Men skit samma… Jag ska bli bättre på det och göra det lite som en dagbok för min egnen skull. Men för nu säger jag…

Ha de´

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s