I odlartagen! 

Standard

Äntligen verkar det som att våren är i antågande på riktigt. Då passar jag på att tillbringa dagen på valborg hos mina föräldrar ute på landet. För mig är denna plats Paradiset på Jorden.

Tidigare i våras ställde dom iordning två pallkragar till mig i sin trädgård. De tyckte att jag skulle ha någonstans att odla nu när jag inte vet hur det blir med balkongbygget i min lägenhet. Det ska ju bli av men ingen verkar veta när. Men jag tycker det var så gulligt och omtänksamt av mina föräldrar som tänkte på mig och mitt nyfunna odlingsintresse. Så här såg det ut i dom innan. Liiite att fixa med…

Bara att sätta igång. Så lilla Mor och jag började rensa. Sedan fyllde jag på med lite ny jord och lite gödning. När vi var klara med det så var det en viss skillnad.

På bilden syns även min svarta Hinza-väska som jag har till mina fröer, handskar och redskap.

När det var klart var det bara att sätta igång att så. I första pallkragen fick det bli jordgubbar, broccoli, blomkål, rädisor och morötter. I den andra blev det jordgubbar, spenat, ruccola och två sorters plocksallad.

Det blev också några krukor med kryddväxter, timjan, oregano och basilika, till grillplatsen. Plus en större kruka med sockerärtor. På bilden syns även jordgubbsplantorna innan de kom ner i jorden.

Nu kan vi bara hoppas på att det tar sig och växer. Och skulle det nu inte göra det så hade jag i alla fall en härlig dag med mina föräldrar och Dottern som också dök upp. Då passade hon på att Instarapea mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s