Pelargonfeber!!!

Standard

Förra sommaren hade jag en Mårbackapelargon som jag inte visade särskilt stort intresse för förutom att den fick vatten och näring typ. Men så helt plötsligt när jag sitter på min balkong så börjar jag titta lite mer noggrant på den och upptäcker att herre jisses så vackra blommor den har…

DSC_0455

Och när jag jämförde ‘före’ och ‘efter’ bilder från sommaren så hade den blivit helt underbart stor och blommade som bara den.

Så i år tog jag elva sticklingar från den. Tyvärr verkar alla utom två ha dött och dessa två ser det inte speciellt ljust ut för just nu. Men skam den som ger sig. När moderplantan satte nya skott tog jag fyra nya sticklingar som verkar klara sig än så länge. Tyvärr verkar det som om moderplantan går därhän istället. Så jag håller tummarna för sticklingarna.

Men jag slutar inte där… Helt klart gav det blodad tand, så efter detta har jag inhandlat inte en, inte två utan t.o.m sju olika pelargonsorter! Vad hände där lixom? Jag känner mig så nöjd och tillfreds med dessa små pelargonplantor. Två av dom är i och för sig stora plantor och fem är sticklingar jag beställt. Så för en som orkar kommer här lite bilder på mina pelargoner som förhoppningsvis ska växa sig stora och fina.

DSC_0090

Rosenknoppspelargon Appleblossom

DSC_0091

Rosenknoppspelargon Kronprinsessan Mary

DSC_0092

Engelsk pelargon Tyvärr inget namn på denna.

DSC_0093

Doftpelargon Moskito Shocker Citronella

DSC_0094

Doftpelargon Cola

DSC_0095

Engelsk pelargon Chocolate

DSC_0096

Stjärnpelargon Rushmoor Platinum

DSC_0098

Mårbackapelargon

Och så en liten film från fönsterbrädan.

Jag hoppas verkligen att alla ska trivas och växa sig starka hos mig. Jag väntar med spänning! Och jag återkommer med info.

I övrigt har jag även sått tomat, paprika, chili, gurka, physalis och kronärtskocka. Tyvärr fick jag ohyra i jorden så de är väldigt klena just nu. Men jag tror att jag blivit av med denna ohyra och det verkar som att dessa plantor fortfarande har liv och ska orka ta sig igen. Annars får jag väll se till att så nytt. Återkommer även med rapport om dessa.

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s