Förberedelser! 

Standard

Nu är det dags att börja förbereda för nästa säsong. Har ju kunnat skörda både två sorters tomat, paprika och chilitomat på min balkong vilket är så mysigt och så gott. Och det har blivit en hel del också. 

Lite gula och brunröda cocktailtomater, paprika och chilitomat.

Ännu mer gula och brunröda cocktailtomater och paprika.

Och nu har jag börjat rosta chilitomaterna och samla frön från tomat och paprika. Har ju som mål att odla nästa år också. Frön från chilitomaten ska jag också ta tillvara på så jag kan odla det också. Sen har jag andra sorters paprika som det ska samlas frön från. De måste bara mogna först. Så måste jag tillverka små påsar att märka upp och förvara fröna i så jaget vad jag har.

Chilitomater på torkning/rostning. Dessa har jag tänkt göra flakes eller pulver på.

Lite paprikafrön.

Frön som förhoppningsvis ska bli nya tomater nästa säsong. De var så goda!

Förutom att ha tagit hand om lite fröer så har jag höststädat lite på balkongen. Slängt ut lite vissna växter och diskat av dom tomma krukorna, planterat om och dammsugit. Bland annat fick några kryddväxter bli omplanterade och inflyttade till köksfönstret istället. 

Kryddväxterna ansade, nyplanterade och på väg upp på köksfönstret. Dom hängde ju på fönsterkarmen på balkongen innan. 

Så småningom ska jag även ta sticklingar från min Mårbackapelargon och hoppas att jag har flera fina plantor nästa säsong. Den jag har nu har varit och är fortfarande ljuvlig. 

Min ljuvliga Mårbackapelargon!

Nu är det kvällen här och jobbedag imorgon så det börjar bli dags att dra sig mot sängen och, förhoppningsvis, en natt med god och välbehövlig sömn. Så God Natt och till nästa gång… 

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s