Odla!!! Jag!??

Standard

Ja, det är den stora frågan hos mig just nu! Jag…odla? Men det är precis vad jag ska göra! Nämligen kryddor… Har av någon anledning blivit sugen på att odla kryddväxter. Har ibland haft basilika till salladen och mynta till moijiton ståendes i krukor på diskbänken. Men där ifrån till att försöka odla kryddväxter på balkongen… Där vet jag inte riktigt vad som hände! Men så är det. Ibland blir man förvånad över sig själv! Så idag har jag klickat hem lite olika kryddväxter från Klostra Handelsträdgård på nätet. Och det ska bli sååå spännande att se om jag lyckas!

Hade tänkt mig att odla på höjden i krukor precis som på bilden (lånad från nätet) ovanför. En stor träklabb med ett armeringsjärn att trä lerkrukor på. Fast i botten vill jag ha en större kruka att ha tex smultron och/eller jordgubbar i. Och sedan stapla mindre krukor ovanpå varandra med kryddorna i. Får väll se om jag lyckas med detta arrangemang.  

 

Har redan tjuvstartat lite med plantor jag fått från jobbet plus ett skott från min ingefära jag haft i en skål på köksbänken. Eftersom min pappa ska hjälpa mig att fixa min anordning till krukorna och detta inte är riktigt klart än har jag bara planterat lite tillfälligt i mina krukor som hänger i mitt armeringsnät på balkongväggen. Citronmelissen står i en plastlåda på golvet. Men så småningom så. Mina övriga kryddor beräknas att komma nångång i nästa vecka så jag har ju lite tid på mig att förbereda. 

  
Har också beställt hem lite odlingstickor att stoppa ner i mina krukor. Måste ju försöka hålla reda på vad som är vad! Dom jag köpt är designade av Ernst Kirchsteiger. (Bilden är lånad från hans hemsida.) Tycker att de är sååå fina. Mina ser inte riktigt likadana ut som dom på bilden, utan är kortare och ingen genombruten text. Men minst lika fina tycker jag. Skulle dock vilja ha den modellen som är på bilden men de skulle nog bli för stora i mina krukor…

Idag åkte min Hjärtevän iväg till Sweden Rock Festival och blir borta till söndag, då jag har lovat att köra och hämta honom och hans kompisar. Kan väll faktiskt erkänna att jag saknar honom lite redan. Trodde ju aldrig att jag skulle träffa någon igen och få pirr i magen av det! Det känns faktiskt väldigt mysigt. Så nu hoppas jag på att dagarna ska gå liiite fort fram till söndag. Men bara lite… För det är faktiskt ganska mysigt att längta efter någon också!

  
Nu ska det bli lite matlagning och sedan dusch för min del. Har legat hemma i två dagar nu med illamående, huvudvärk och lite yrsel. Går massa konstigt bland barnen på jobbet just nu så jag har väll fått en släng av någon bacill antagligen. Tänker bli hemma imorgon också för säkerhets skull. Men nu väntar, förhoppningsvis, lite mat och en dusch på det.

Så till nästa gång säger jag…

Ha de’!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s