Njuter!

Standard

Just nu har jag inte mycket att klaga över. Inte för att jag brukar göra det särskilt mycket men nu är det ännu mindre att klaga på. Har det väldigt gott i Lillstugan hos mina föräldrar. Igår kväll kom vi iväg till grannstaden för att äta lite mat och gå en sväng på Festivalen som pågick där. Egentligen skulle vi gått på en fiskrestaurang och äta. Men eftersom den är väldigt populär så var vi inte de enda som tänkt samma sak. Kö långt ut på gatan… Nästa ställe släppte inte in oss för där var också väldigt mycket folk så de hann knappt med dom som redan satt där. Ändå ligger dessa två en liten bit utanför stan. Så vi fick bege oss in närmare centrum istället. Första stället vi provade på där var också mer eller mindre full så det var att gå till nästa. Och, BINGO, där var det helt okej kö och lagom med folk. Dessutom hade de buffé så det var bara att plocka allt det man tyckte såg gott ut. Och gott var det! Restaurangen vi till sist hamnade på var Gourmet Grön. Så har ni inte provat det, gör det. Inte särskilt billigt meeen så gott! Tycker jag…

image

Lite vin till maten blev det också där i kvällssolen vid havet. Så mysigt!
Idag har jag bara tagit det lugnt, solat och läst. Största kraftansträngningen var promenaden ner till havet ifrån mina föräldrar. En promenad på hela tio minuter. 😉 Med en vacker väg att vandra dessutom. Som sagt, inget att klaga på. 😉

image

Sedan var det bara att njuta av sol och hav.

image

Blev lite orolig ett tag att det skulle mulna på när dessa hiskeliga moln dök upp på den annars så klarblå himlen. 😉

image

Nej, jag skojar bara. 😀 Detta var nog vad moln som dök upp idag.
Efter ett tag tog vatten och frukt slut och vissa behov började pocka på. Så då tog jag min filt och bok och promenerade hem igen till min Lillstuga.

image

Där blev det sedan lite mellanmål på fil, knäckebröd och nyplockade skogshallon som växer vilt precis vid husknuten. Precis som där växer både blåbär och lingon helt vilt i princip utanför dörren. Inga odlade bär här inte. Underbart!

image

Allt detta (nästan) som när jag var barn. Är nämligen i princip uppväxt här ute, om somrarna i alla fall. Mina föräldrar byggde Stugan när jag var nyfödd och vi bodde här från tidig vår till sen höst ända fram till min syster och jag började skolan. Sedan blev det till att börja med på helgerna och sedan hela sommarlovet för att sedan avsluta med helgerna igen. Så ni förstår att jag har många minnen här ifrån. Så för ca tjugo år sedan gjorde de iordning och renoverade för att flytta ut här på heltid. Det har visserligen både byggts om och till och byggts Lillstuga under dessa åren, men dom har ändå lyckats bevara den där härliga känslan av att man kommer ut till Stugan på landet. Och det är jag så tacksam för. Och alltid när vi ska åka hit ut pratar vi om att åka till mina föräldrar, eller mormor & morfar i Stugan. För så är det. 🙂 Och så kommer det nog alltid att vara. Och på tal om att vara på landet… När vi ikväll hade grillat och satt ute på baksidan och åt så prasslar det inne i skogen. Katten Felix trodde vi men icke… Bara fem meter från där vi satt ungerfär, står det plötsligt ett rådjur och tittar på oss! Och vi tittar tillbaka! Hade tyvärr varken kamera eller telefon i närheten så någon bild blev det inte. 😦 Men visst är det häftigt att bo så nära naturen och få uppleva dessa små guldögonblick! För ögonblick av guld är vad det är. Tycker jag! 🙂
Nu börjar mina ögonlocken bli tunga. Det tar att vara ute i friska luften och solen hela dagarna. Så nu får det faktiskt vara natten för min del i alla fall.
Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s