iPads i förskolan!

Jo, som nämnts innan så ska vi arbeta med iPads på ‘min’ förskola och är det ju bra att samla på sig massor av fakta och material om och från andra som redan gör detta. Några som har jobbat med detta och skrivit en uppsatts om ämnet är Anna Lundholm Ehn och Erika Ohlsson. Deras uppsats håller jag på att läsa just nu och den verkar väldigt intressant. (Finns att ladda ner från Annas blogg här.)

20120920-133325.jpg

Har inte kommit så långt än men ‘so far so god’. Jag suger i mig allt som har med detta att göra just nu. Tycker att det är så roligt. Något som också är jätteroligt och som gör att man vill jobba vidare är att flera av de föräldrar vi har nu noterade att jag hade min iPad på föräldramötet och de kom senare och frågade lite försiktigt om det var förskolans eller privat. När jag då svarar att det är förskolans blev de genast nyfikna och undrade om vi skulle använda de tillsammans med barnen vilket vi svarade att det ska vi så småningom. Den respons vi då fick från dessa föräldrar kändes jättebra. De var så positivt inställda till detta och erbjöd sig att komma med tips på appar om vi ville det. Och eftersom man enligt Lpfö98/10 ska ha föräldrasamverkan, så blev det självklara svaret att det ville vi gärna ha. Sååå kul med nyfikna och positiva föräldrar 😃 Så jag känner mig verkligen peppad till att börja med detta arbete bland barnen. Vissa dagar känner man extra mycket att man har världens bästa jobb, och de försöker jag leva länge på 😉.

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s