Nu drar odlandet igång!

Har nu legat sjuk i två veckor, genomförkyld, ont i halsen, huvudvärk och hostig. Vad kan man då sysselsätta sig med när man blir rastlös men inte orkar så mycket? Jo, man går igenom och sorterar fröer. Jag har ju några stycken om vi säger så…

Men nu börjar ju den roliga och härliga odlingsäsongen. Har massor jag vill odla. Fast jag kanske är lite sent på det med vissa saker… Som chilin. De fröna skulle nog varit i jorden för ett tag sedan. Och då med extra belysning men det har jag tyvärr ingen. Så jag fick vacker vänta till nu då dagsljuset börjar bli bättre. Men nu, (i fredags) åkte fröna ner i jorden, tre olika sorter (jalapeno, fresno och red cherry). Plus tre olika paprika, tre olika lök (purjo-, pip- & salladslök) samt blekselleri, grönkål och savoykål.

Fast jag kunde ju inte hålla mig till det. Så igår, lördag, fick det bli lite mer frön sådda. Då mest kryddor, som basilika (tre sorter), timjan och oregano. Blev också lite pak choi och mangold sådda. Och tobaksplantor. Det ska tydligen vara bra mot ohyra…

Lite längre fram i mars är tanken att jag ska så tre-fyra olika tomatsorter, förgrodda potatis (vanlig och sötpotatis), så sallad, morötter, rädisor och skaffa jordgubbs- och smultronplantor. Sen är det bara att hålla tummarna att det går bättre denna sommaren jämfört med förra. Då dog i princip allt för mig pga diverse ohyra av olika slag. Skitäckligt rent ut sagt. Bla så dog både jordgubbar och smultron. Men även min hallonbuske och varje lök eller potatis tog sig. Trodde även att både mina vinbär och björnbär dog men det verkar vara liv i dom för jag ser att det kommer nya skott. Så jag håller tummarna.

Upptäckte också att min ramslök som ‘dog’ för mig har kommit igång och verkar må bra även den.

Så det finns hopp för mitt odlande vilket jag är sååå glad för. Det är ju så roligt att se hur det växer och frodas. Att sen även kunna plocka och äta sina egenodlade grönsaker är underbart. Jag kommer att återkomma med hur det går för mig så kika in igen om ni är nyfikna.

(Detta inlägg publiceras även på min andra blogg: ‘På min balkong‘. Som kommer att handla om just min balkong och vad jag bla odlar där mm.)

Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s