Förkyld oktober!

Standard

Det är det minsta man kan säga att det varit. Har mått skrutt hela oktober månad med förkylning, frossa, ont i halsen och hosta. Att jobba med små förkylda ett- och två-åringar är inget man skojar bort kan jag tala om. 😉 Har försökt kurera mig på alla de möjliga sett… Tex. varm o’boy med baylies i. Vilket smakade mycket godare än kokt ingefära med lime och honung…

20131029-131158.jpg

20131029-131248.jpg
Kan väll inte påstå att något av det hjälpte särskilt mycket. Skulle väll möjligen vara att ingefäran bedövade halsen mer än baylies då.
Något betydligt godare var det jag fick av min Dotter i början av oktober, nämligen ett bullogram. Så gulligt av henne tycker jag. Kan tala om att Bullen var både fin och god. 😊

20131020-221819.jpg
Resten av månaden har som sagt gått i förkylningens tecken. Trodde härom veckan att jag fått halsfluss så jag tog mig ner till vårdcentralen för provtagning… Blev både petad i halsen (klökvarning på den) två gånger och stucken i armen (har forfarande ont). 😦

20131029-134002.jpg
Men icke sa Nicke, inte ett spår. Men eftersom jag då gått i tre veckor och mått s.k.i.t så tog man lite andra proven. Som att sticka en pinne långt upp i näsan för typ snorprov eller nått… Bläää!
Resten av veckan var jag sängliggande eftersom jag inte på något vis i världen hade pallat jobba. Så ner i sängen med halstabletter, nässpray, tidningar och ljudbok som sällskap.

20131029-134630.jpg
Tror ni jag var frisk efter den veckan? Och hade jag fått svar på mitt snorprov? Nej! Bara att ta sig till vårdcentralen igen. Fick nu reda på att mitt prov innehöll bakterier och därmed fick jag penicillin. Blev även, till min stora förvåning, sjukskriven ytterligare en vecka. Läkaren tyckte inte att jag skulle utsätta mig för alla förkylningsbaciller, utan vara hemma för att vila, kurera mig och bli frisk. Så det gör jag nu. Har nån dag kvar att vila på och visst, jag mår bättre tack vare penicillinet men min förkylning vägrar ge med sig. Känner att jag snart klättrar på väggarna samtidigt som orken inte riktigt vill infinna sig. Snacka om tudelade känslor! Vad f-n ska man göra!!? Jaaaa, jag är jättegnällig nu! Jag vet!
Under tiden som jag är lite gnällig och försöker bli frisk tänder jag ljus lite överallt i min lägenhet och försöker hålla hösten och stormarna ute. För fy tusan vad det blåste igår kväll. Himlen blev kolsvart på bara några minuter och idag fick ut på jakt efter mina små bord som dessvärre inte stod kvar på min balkong idag på morgonen. Hittade dom nere på parkeringen och de verkar inte ha skadat något på sin flygfärd. Frågan är om det går att få någon fason på dom igen. De blev en aning kantstötta! Kan tala om att jag bor på tredje våningen!
20131029-142832.jpg

20131029-142913.jpg

20131029-143305.jpg
Nej, ska försöka göra någon nytta idag kanske. Om inte annat så starta en maskin med tvätt och duscha av mig. Brukar må bättre efter en dusch faktiskt så det får det bli. Sedan lite matlagning på det. För äta måste man ju i vilket fall som helst.
Ha de’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s