Mässa i Göteborg!

Standard

Nästa helg bär det av till Göteborg. Ska åka till Bok-& Biblioteksmässan. Vi är fem stycken från jobbet som ska dit. Kul kul….Det är vårt fackförbund som ordnat resan. Var där första gången för två år sedan och det var jättekul. Jag ÄLSKAR böcker. Kan man vara beroende av böcker och läsning så är jag det. Det måste finnas en bok på nattygsbordet annars blir jag knasig. Får nästan abstinensbesvär eller nått liknande. Så mässan blir som en liten bok-orgie för mig.

Som sagt var jag där för två år sedan. Då blev jag så till mig av alla härliga böcker att jag inte köpte en enda bok. Det blev liksom för mycket på en gång så jag kunde inte bestämma mig för vad jag ville ha. Det var ju så många att välja på. Alla möjliga böcker om allt. Och jag ville ha alla (nästan i alla fall).

Boken jag håller på med just nu är en talbok och heter ”Ett snyggt lik” av Peter James.

Mycket bra och spännande. Så här beskrivs den på baksidan av boken:

”Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltåget glömt kvar på sätet. I ett försök att hitta ägarens namn stoppar han in skivan i sin egen dator och blir istället vittne till ett brutalt mord. En kvinna hittas senare död i ett rapsfält och kommissarie Roy Grace på Brightonpolisen kopplas in på fallet. Han ställs inför en rad förbryllande frågor: Var är den döda kvinnas huvud? Vad betyder skarabén som hittats i hennes kropp? Och vad menar egentligen mannen som ringer och säger att han sett mordet via sin dator.”

På mässan i Göteborg har jag bestämmt mig för att köpa Liza Marklunds senaste som ljudbok. Den heter ”En plats i solen”.

Av någon konstig anledning kan jag inte läsa Lizas böcker utan måste lyssna på dom. Har försök läsa dom men det funkar inte. Provade två av hennes böcker men tyckte inte om dom. Av någon anledning gav jag böckerna en tredje chans och då som ljudbok och då helt plötsligt var dom bra. Kan kanske bero på att Katarina Ewerlöf läser så himla bra. Många ljudböcker har jag inhandlat just för att det är hon som läser. Gillar hennes sätt att läsa. Hon läser böcker av Camilla Läckberg och Mari Jungstedt också. Även det två författare vars böcker jag gillar att lyssna på.( Nästa bok får nog bli en som någon av dom har skrivit !? )

Just nu är jag inne i en riktig deckar-fas. Slukar deckare på löpande band. En annan bra deckarförfattare är Minette Walters. Kan inte bestämma mig om jag igentligen gillar hennes böcker eller inte. Hon skriver lite speciellt tycker jag. Men lik förbaskat måste jag ha hennes böcker. Märkligt. Hmm…

Som ni märker så har jag lite konstiga ideer vad det gäller böcker. Är till exempel med i sex stycken olika bokklubbar. Bara det säger väll en del om mitt bokberoende. En annan konstig sak är att jag helst vill äga alla böcker jag läser och lyssnar på. Kan bli lite dyrt i längden så jag jobbar på att låna, i alla fall talböcker av vänner och bekanta. Känns lite jobbigt att behöva lämna de ifrån sig när man är klar. Men jag blir bättre och bättre på det. *ler*

Nä, nu är det dags för lite mer örongodis. Min talbok väntar. (Eller heter det ljudbok?) God Natt och

Ha de´

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s